Handleiding voor rolluiken
tonen
Bij het kiezen van een garagedeur zijn veel verschillende soorten garagedeuren beschikbaar. Voornamelijk onderscheidt men zich tussen draaipoort, sectionaaldeur, draaipoort en rolhek. Ze verschillen in de manier waarop ze openen en sluiten, zijn gemaakt van verschillende materialen en bepalen hoeveel ruimte beschikbaar is in en voor uw garage. In dit artikel leert u welke voordelen een roldeur heeft en in welke installatiesituaties deze meestal wordt gebruikt.
Rolluiken zijn geconstrueerd volgens het sluiterprincipe. Ze bestaan uit individuele, geëxtrudeerde aluminium vinnen die verticaal kunnen worden geopend en gesloten. Een Rolltorpanzer wordt tijdens het openen in zijn Rolltorkasten opgewikkeld, waardoor dit type garagedeur bijzonder ruimtebesparend is. Met een roldeur is slechts een kleine hoeveelheid ruimte nodig boven de deuropening. Het biedt het voordeel ten opzichte van andere garagedeuren dat de volledige garage volledig benut kan worden. Rolluiken kunnen in verschillende versies worden gemonteerd. Ze kunnen zowel in de onthulling als op metselwerk (van binnen of van buiten) worden gemonteerd. Dit is een ideale oplossing voor diegenen die geen ruimte hebben voor hun garage, het plafond van de garage willen gebruiken of een problematische installatiesituatie hebben (bijvoorbeeld hellend garagedak, lage lateihoogte).
De weg van een roldeur vergrendelen
Rolluiken worden vaak niet alleen gebruikt in ondergrondse garages, maar ook in aanbouwdelen, gereedschapsschuren of woonruimten. In normale particuliere garages worden ze slechts sporadisch gebruikt, omdat ze de warmte niet zo goed vasthouden in vergelijking met bijvoorbeeld sectionaaldeuren. In onze online winkel kunt u kiezen uit drie verschillende lamellenprofielen: 52 mm, 55 mm en 77 mm. Elk profiel is anders dan u.a. in de thermische isolatie. Als u op zoek bent naar een rolluik voor de garage, raden we een rolluik aan met het aluminium profiel RP 77, omdat dit zorgt voor een betere thermische barrière dan andere lamellaire profielen. Dit profiel heeft een hoogte van 77 mm, een dikte van 18,5 mm en is geschikt voor rolluiken tot een maximale breedte van 6000 mm en oppervlakken van 16 m2.
gelamelleerde profielen
Een belangrijk aspect is de weerstand tegen windbelasting. De belasting die een rolluik in de wind kan weerstaan, hangt af van het materiaal, de materiaaldikte, de afmetingen van een rolluik en de windsnelheid. Bij zeer sterke wind (windsnelheid boven 95 km / h, waarbij in Duitsland dergelijke snelheden zelden voorkomen in open, onontwikkeld terrein), kan het roldeurscherm van een kleiner profiel uit de geleider worden gescheurd. Dit geldt vooral voor rolluiken met een groot oppervlak. Rolluiken met klepprofiel RP 77 zijn bijzonder resistent en zijn bestand tegen dergelijke belastingen.
Alle rolluiken zijn standaard uitgerust met een motoraandrijving. Bovendien kan een roldeur worden uitgerust met verschillende accessoires zoals deurbediening, radio handzender, drukknop of tuimelschakelaar, sleutelschakelaar, codeschakelaar, foto-elektrische sensoren en veiligheidsbeugel. Het wordt aanbevolen om een extra roll-off-apparaat te gebruiken, wat een belangrijke veiligheidsfunctie is, voor een roldeur met een gewicht van meer dan 20 kg. Een rolstop voorkomt dat de roldeur te snel rolt en schakelt de stroom uit in een noodsituatie. Omdat een roldeur een elektrisch systeem is, wordt een noodhandkruk (ook NHK genoemd) ten zeerste aanbevolen als voorzorgsmaatregel. In het geval van stroomuitval of andere technische fouten, is de NHK een andere poortopener die extra veiligheid biedt en handmatig kan worden bediend. Opgemerkt moet worden dat handbediening van een roldeur zonder noodhandkruk niet mogelijk is.
Met Rolladenplanet kunt u eenvoudig en snel uw roldeur configureren om te meten. Onze experts beantwoorden graag uw vragen en helpen u graag met uw keuze.
Welke voordelen biedt een roldeur?
Deuren in rood
Gladheid, veiligheid en maximale benutting van de ruimte