Guide til rulleskodder
utstilling
Når du velger en garasjeport, finnes mange forskjellige typer garasjeporter. Hovedsakelig skiller en mellom svingende port, seksjonsdør, svinggate og rullende port. De er forskjellige i måten de åpner og lukker, er laget av forskjellige materialer og bestemmer hvor mye plass er tilgjengelig i og foran garasjen din. I denne artikkelen lærer du hvilke fordeler en rulledør har, og i hvilken installasjonssituasjon det mest brukes.
rulle~~POS=TRUNC er konstruert i henhold til lukkerprinsippet. De består av individuelle, ekstruderte aluminiumfinner som kan åpnes og lukkes vertikalt. En Rolltorpanzer er avsluttet i sin Rolltorkasten når den åpnes, noe som gjør denne typen garasjeporte spesielt plassbesparende. Med en rulledør er det bare nødvendig med lite plass over døråpningen. Det gir fordelen over andre garasjeporter at hele garasjeplassen kan utnyttes fullt ut. Rulleskodder kan monteres i forskjellige versjoner. De kan monteres enten i avslørende eller på murverk (fra innsiden eller utsiden). Dette er en ideell løsning for de som ikke har plass foran garasjen deres, vil bruke taket på garasjen eller ha en problematisk installasjonssituasjon (for eksempel skrånende garasjertak, lavslanghøyde).
Låser vei for en rulleport
Rulleskodder brukes ofte ikke bare i underjordiske garasjer, men også i vedlegg, verktøyskur eller husstue. I normale private garasjer blir de bare sporadisk brukt, fordi de ikke holder varmen så godt i forhold til seksjonsdører, for eksempel. I vår nettbutikk kan du velge mellom tre forskjellige lamellprofiler: 52 mm, 55 mm og 77 mm. Hver profil er forskjellig fra hverandre, u.a. i termisk isolasjon. Hvis du er ute etter en rulleskjerm for garasjen, anbefaler vi en rullelukker med aluminiumprofilen RP 77, fordi den sikrer en bedre termisk barriere enn andre lamellprofiler. Denne profilen har en høyde på 77 mm, tykkelse på 18,5 mm og er egnet for rulleskodder opp til en maksimal bredde på 6000 mm og flater på 16 m2.
Laminerte profiler
Et viktig aspekt er motstanden mot vindbelastning. Lasten som en rullelukker kan tåle i vinden, avhenger av materialet, materialtykkelsen, dimensjonene til en rullelukker og vindhastigheten. Med veldig sterk vind (vindhastighet over 95 km / t, hvor i Tyskland slike hastigheter sjelden forekommer i åpent, uutviklet terreng), kan rulledørgardinet av en mindre profil bli revet ut av føringen. Det gjelder spesielt for rulleskodder som har et stort område. Rulleskodder med klaffprofil RP 77 er spesielt motstandsdyktige og tåler slike belastninger.
Alle rulleskodder er utstyrt med en motordrift som standard. I tillegg kan en rulleport være utstyrt med ulike tilbehør som dørstyring, radiohåndsender, trykknapp eller vippebryter, nøkkelbryter, kodebryter, fotoelektriske sensorer og sikkerhetsbjelke. Det anbefales å bruke en ekstra avrullingsenhet, som er en viktig sikkerhetsfunksjon, for en rulledør som overstiger en vekt på 20 kg. Et rullestopp hindrer rulleåpningen i å rulle for fort og slår av strømmen i en nødssituasjon. Fordi en rulleport er et elektrisk system, anbefales en nødhåndskran (også kalt NHK) sterkt som et forsiktighetsmål. Ved strømbrudd eller andre tekniske feil er NHK en annen portåpner som gir ekstra sikkerhet og kan betjenes manuelt. Det skal bemerkes at manuell drift av en rulle uten dørhåndtak ikke er mulig.
Med Rolladenplanet kan du enkelt og raskt konfigurere rulledøren din til å måle. Våre eksperter svarer gjerne på dine spørsmål og hjelper deg med ditt valg.
Hvilke fordeler tilbyr en rulledør?
Rullende dører i rødt
Jevnhet, sikkerhet og maksimal utnyttelse av rom