Mandala boyama – detaylı talimatlar ve sayısız teknik
ekran
Mandala, ana özelliği farklı semboller ve geometrik desenler içeren bir diyagram olan karmaşık ve soyut, çoğunlukla dairesel bir tasarımdır. Çoğu zaman, bir mandala, sanatçı için belirli bir değeri olan diğer figürleri (hayvan figürleri gibi) de gösterir. bir Boyama mandala hem terapötik kullanıma hem de ilham verici bir işleve sahip olabilir. Bununla birlikte, mandalaları boyamak için deneyimli bir sanatçı olmanız gerekmez. Mandala sanatının gizli teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, detaylı ve yararlı “Mandala Resim” talimatlarımıza göz atın ve bunlardan ilham alın.
Kendi mandalalarını boyadığın zaman, bunu ruhunun yankısı olarak hatırla. Bir mandala resim yapmak zenginleştirici bir kişisel deneyim olabilir. İçine baktığınız zaman, şu andaki bilinç durumunuzu, şu andaki zihninizi ve en derin arzularınızı ya da sevdikleriniz için ya da insanlık için dileklerinizi göstermek için kullanabileceğiniz şekiller, renkler ve desenler bulacaksınız. İstediğiniz zihni elde etmenize yardımcı olabilecek bir mandala çizebilirsiniz. Mandalalar meditasyon ve kendine güvenin desteklenmesi anlamına gelir. Mandala çizimi, dünyadaki birçok farklı kültürde ruhsal uygulamalar için kullanılır. Kendi mandalağınızı boyamanın en iyi yanı, kendinizin ve kendi gerçeklik algılayışınızı anlatan şekilleri ve renkleri seçme özgürlüğüne sahip olmanızdır. Böylece eşsiz kişiliğinizi sanat aracılığıyla tanıtma fırsatınız var. Mandala çiziminin temel tekniklerini öğrendikten sonra, her seferinde farklı desen ve renkleri kullanabilirsiniz.
Hangi malzemelere ihtiyacınız var?
Mandala çizim tekniğini elde etmek için birçok malzemeye ihtiyacınız yoktur. Sadece bir kağıda, bir kaleme, cetvele ve silgiye ihtiyacınız var.
Mandalalarınızı boyamak için seçtiğiniz boya kalemi, sulu boya, pastel veya diğer sanatsal renk malzemelerine ihtiyacınız vardır. İsterseniz, bir pusula da kullanabilirsiniz. Bunu sonra açıklarım.
Nasıl başlamalısın?
Mandala boyama: adım adım talimatlar
İlk adım, bir parça kağıdını birkaç nokta çizerek elde etmektir. Kare istediğiniz kadar büyük veya küçük olabilir. Daha büyük olan, detaylar için daha fazla alan. Bu kılavuz için 20, 23 x 20, 23 cm boyutlarında bir kare yaptım.
Önce tabakanın ortasında bir kalemle bir kalem çizin (yukarıda gösterildiği gibi).
Mandala resim: nasıl başlıyorsun?
Ardından, ilk noktanın dört noktasını çizin. Böylece daha sonra ortada bir daire çizmek daha kolay olacaktır. Daire için bir pusula da kullanabilirsiniz. Eğer sahip değilseniz, sonraki adımları izlerseniz bunu yapabilirsiniz:
Cetveli merkez noktasından 1.27 cm ölçmek için kullanın (başlangıçta kareyi ne kadar büyük planladığınıza bağlı olarak, bu da az çok santimetre olabilir). Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi dört yörünge noktası için bunu dört kez tekrarlayın.
Mandala boyama ve stresle başa çıkma
Üçüncü adım, dört yöne doğru merkez noktasından 80 cm (yukarı, aşağı, sağa ve sola) ölçmektir. Dört yönün her birinde üç nokta çizin. Sizin için daha kolay olacaksa daha fazla puan çizebilirsiniz. Tablonun ortasındaki noktadan hepsinin eşit olması önemlidir.
Noktaları birleştir
Tüm noktaları önceden çizdikten sonra, bunları birbirine bağlamanız gerekir. Bir çapraz oluşturulacak şekilde yatay ve dikey bir çizgi çizin. (yukarıya bakın)
Çapraz çizgiler için çizim noktaları
Sonra dört yöne çapraz olarak üç nokta çizmeniz gerekiyor. Yukarıdaki örneğe bakın. Sarı oklar yeni noktaları nasıl çizileceğini gösterir. Yeni noktaları dikeyden 45 derecelik bir açıyla çizmeye çalışın. Büyük bir X karakteri elde etmek için dört satırlık nokta çizin.
Çapraz çizgiler
Noktaları bağlamak için cetveli kullanın. Şimdi çiziminiz yukarıdaki resimdeki gibi olmalı.
Üç daire çiz
Bir sonraki adım noktaların daire içine bağlanmasıdır. (yukarıya bakın)
Daireler mükemmel olmamalı. Bunun için endişelenmene gerek yok. Sadece adım adım, noktadan noktaya. “Hatalar” yaparsanız sorun yok.
Sadece hafifçe çizdiğinizden emin olun, böylece daha sonra silgi ile bağ satırlarını kaldırmak daha kolay olacaktır.
Detaylarla başlayın
Mandala’nızın taban çizgilerini zaten çizdiyseniz, detaylarla başlayabilirsiniz. İstediğiniz boya kalemlerini, suluboya, pastel veya diğer sanatsal renkleri kullanabilirsiniz. Ortadan ya da başka bir yerden başlayabilirsiniz. İlham önemlidir!
Deseni tekrarla
Farklı şekilleri şekillendirmek için temelleri kullanın. Ör. Daireler, üçgenler, yağmur damlaları, spiraller vb. çizin. Önemli olan, deseni tekrarlamanızdır. Eğer ör. Bir tarafta bir çember çizdiyseniz, karşı tarafa bir resim çizmelisiniz. Mandala çiziminde önemli bir öğe olan yinelenen bir desen oluşturmak için.
Neredeyse bitti …
Daha fazla ayrıntı ekledikçe, mandalalarınız daha karmaşık hale gelir. Önemli olan şeyleri yavaşlatmak. Bir seferde sadece bir şekil boyayın ve deseni tekrarlayın. Daha sonra şekilleri aynı şekilde yeni şekiller oluşturarak daha da karmaşık hale getirebilirsiniz.
Sonuçta
Yukarıdaki resimde, benim bitmiş olan mandala’nın neye benzediğini görebilirsiniz. Mandalalarınızı renkli konturlarla bırakabilir veya boyayabilirsiniz. Galerimizdeki sonraki resimlere bir göz atın ve deneyleriniz için size ilham vermelerini sağlayın.
Mandala şablonları
Başka bir rehber
Başka bir boyama tekniği
Boya mandala
Mandalalar diğer çizimlere de entegre edilebilir
Gelişmiş için Mandala Vorlafe
Titreşimli renkler ile Mandala
Birkaç denemeden sonra mandala tekniğine çok iyi hakim olacaksın.
Dünyaya bir başka bakış açısı
Bir başka detaylı video eğitimi
Renkli konturlar ile Mandala
Neon renkleri ile boyama mandalaları
Üst seviye
Mandala Kale
Boyama için resimler
Boyama için mandala şablonları ile renk bloğu
Son derece ayrıntılı