Kruiden spiraal zelf bouwen – geweldige foto’s en bouwinstructies!
tonen
De tuinen zijn voor veel mensen een populair tijdverdrijf. Men zou kunnen zeggen dat de tuin van vandaag van groot belang is – als een plaats van vrede en rust, is het ook in staat om het welzijn van de gasten te beïnvloeden. Het is ook een plek waar hobbytuiniers hun creativiteit en verbeelding de vrije loop kunnen laten. Als u op zoek bent naar nieuwe geweldige ideeën over tuinontwerp, raden we u aan dit artikel te bekijken. Omdat we je hier laten zien hoe je zelf een kruidenspiraal zou kunnen bouwen. Je zult ook veel afbeeldingen en ideeën vinden waar je inspiratie uit kunt putten.
Het is niet voor niets dat kruiden spiralen de laatste tijd aan populariteit winnen. Een van de vele voordelen van een dergelijke krulslak is dat je op deze manier verschillende kruiden kunt planten met zeer verschillende sitevereisten. Hiermee kunt u bijvoorbeeld mediterrane planten zoals rozemarijn, die de voorkeur geeft aan een droge bodem, combineren met andere planten die een vochtige grond nodig hebben (zoals pepermunt). Bij het bouwen van de kruidenspiraal zijn er echter enkele aspecten om te overwegen. De keuze van de juiste plaats, bijvoorbeeld, moet niet worden genegeerd. Integendeel, het is aan te bevelen dat u voor dit doel een volle zon in uw eigen tuin kiest. De reden hiervoor is dat de meeste kruiden niet alleen meer licht nodig hebben, maar ook veel warmte. Daarom zou je je kruidenspiraal een plaats moeten geven die verlicht wordt door de zon. Als je de kruidenslak met meer kruiden wilt planten, moet de plant die je bouwt niet te klein zijn, omdat de planten voldoende ruimte nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Dit leidt tot de conclusie dat de grootte van de plantenslak hoofdzakelijk afhankelijk is van het aantal kruiden. Een gewone kruidenspiraal is ongeveer 80 cm hoog en wordt meestal gekenmerkt door een diameter van drie meter.
De volgende stap is het uitzetten van het plan van de kruidenspiraal. Het hele proces kan worden vereenvoudigd door hiervoor een string en een paar kleine haringen te gebruiken. We raden u aan een schaal te bekijken – de vorm kan helpen. U heeft dus een aantal precieze ideeën over hoe uw systeem eruit zou moeten zien. Houd er rekening mee dat deze zich naar het zuiden moet openen. Voor de kleine vijver moet je een gat van 40 cm diep graven. Daarna moet de kruidspiraal met stenen worden gemaakt. U kunt bijvoorbeeld klinker of natuursteen gebruiken voor de muur van de plant. We raden u echter ook aan ons artikel over plantenstenen te lezen – veel mensen gebruiken deze plantenbakken om de kleine tuinvijvers te begrenzen of om kruidenspiralen te maken. En een kleine tip van ons team van experts: als u de muur zonder mortel bouwt, geeft u de hele kruidenspiraal een natuurlijke en esthetische uitstraling. Je maakt echt geen fout als je de open voegen plant met oregano. De kleine dieren kunnen er ook gebruik van maken – bijvoorbeeld, de muren van de muur kunnen ook dienen als schuilplaatsen voor kleine wezens (zoals hagedissen). U heeft dus niet alleen een mooie, maar ook een milieuvriendelijke tuin. De volgende stap is om het gebied te vullen met grind. Je moet ook compost, zand en tuingrond gebruiken om te voldoen aan de behoeften van de planten die je hebt geselecteerd.
Dan moet je de vijver maken – hier zijn ook enkele aspecten om te overwegen. Voor het gemak van de tuinmannen zijn er ook kant en klare vijvers, die gemakkelijk kunnen worden gekocht en in het gat van de kruidenspiraal kunnen worden geplaatst – deze mogelijkheid staat altijd tot uw beschikking. Als u echter uw creativiteit wilt bewijzen, kunt u altijd uw eigen tuinvijver creëren – u hebt alleen een vijverfolie nodig die u eerst wilt leggen. En dan moeten de randen van de vijverplaat worden gelamineerd met grote stenen. Nu kunt u uw vijver vullen met water!
Daarnaast geven we enkele kleine tips die u kunnen helpen: het wordt aanbevolen om het gebied onder de vijverfolie af te dekken met een dunne laag zand. De reden hiervoor is dat de vijverfolie op deze manier tegen verschillende beschadigingen kan worden beschermd. Anders bestaat het risico dat u binnenkort een nieuwe vijverfolie moet kopen. Om die reden kun je zeggen dat je ook veel geld zult besparen door eenvoudigweg ons advies op te volgen. Het zou ook beter zijn als de vijver een beetje groter is, omdat in een dergelijke vijver gemakkelijk een ecologisch evenwicht kan ontstaan - het water is zelfreinigend en mag niet worden gereinigd met filters, pompen en biochemische middelen. Als u besluit te vissen op een vijver, moet u er rekening mee houden dat de vijver minstens 1 m diep moet zijn – dit is de enige manier waarop de vissen de winter zullen overleven. In dit geval, maar ook de hele kruidenspiraal is groter.
Misschien vraag je je nu af hoe je de kruidenspiraal kunt planten die je al hebt gebouwd? Hier tonen we u een lijst met verschillende kruiden die geschikt zijn voor de respectieve zones van de kruidenslak.
- Bovenste zone – het is eigenlijk de droogste zone van de kruidenspiraal: tijm (Thymus vulgaris), Ysop (Hyssopus officinalis), Lavendel (Lavandula angustifolia), Winter hartig (Satureja montana), Italiaanse Strawflower (Helichrysum italicum), Marjolein (Origanum majorana) en rozemarijn (Rosmarinus officinalis)
- Middenzone – het is matig droog en vrij fris in vergelijking met de bovenste zone: de Kleine Wiesenknopf (Sanguisorba minor), Borage (Borago officinalis), Melissa (Melissa officinalis), Venkel (Foeniculum vulgare), Rauke (Eruca sativa) en koriander (Coriandrum sativum)
- Lagere zone – De volgende kruiden zijn geschikt voor deze frisse en vochtige zone: maggisch kruid (Levisticum officinale), Komkommerkruid (Anethum graveolens), Dragon (Artemisia dracunculus), Scharlaken monarch (Monarda didyma), Bergminze (Calamintha grandiflora), Grassen (Allium schoenoprasum)
- oeverzone – dit is eigenlijk de oeverzone van de vijver van de kruidenspiraal en daarom is deze zone zo nat en nat: pepermunt (Mentha piperita) en echte waterkers (Nasturtium officinale – een kruid dat wordt gebruikt als groente die in de vijver kan zwemmen)
Maar we raden aan dat u uw kruidenslak niet meteen plant, omdat de grond eerst moet worden verdicht. Het zou beter zijn als u voor dit doel op enkele regenbuien wacht. Houd er rekening mee dat de lente eigenlijk het beste plantseizoen is – de kruidensoorten uit de bovenste zone zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor verkoeling en rijp, dus ze mogen na de val niet worden geplant.
We laten je enkele videozelfstudies zien die je veel kunnen helpen!
Hier laten we enkele van onze geweldige ideeën zien over het onderwerp Kruidenspiraal zelf bouwen, wat je misschien leuk vindt!
De kruidenslakken zijn een must-have in de tuin van elke hobbytuinier
Bouw en aanplant van een kruidenslak
Kleine kruidenspiraal – het ziet er echt mooi uit, toch?
Op deze manier kan ieder van ons onze eigen kruidenspiraal zelf bouwen
Nog een geweldige constructiehandleiding die nuttig kan zijn
Bouw zelf een video-zelfstudie over het onderwerp kruidenslak
Met zo’n kleine kruidenspiraal heb je ook de kans om je eigen tuin heel gemakkelijk te verfraaien
Er zijn veel varianten en je moet gewoon een paar precieze ideeën hebben over hoe je kruidenslak er uit moet zien … Hoeveel kruiden wil je planten? Hier laten we je een mini-kruidenslak zien
Nog een kleine kruidenspiraal met natuursteen
Bekijk deze geweldige foto’s, waar je inspiratie uit kunt putten
Laat je fantasie de vrije loop
Als je zelf je eigen kruiden spiraal bouwt, maak je echt geen fout – op deze manier heb je de kans niet alleen om veel geld te besparen, maar ook om je eigen creativiteit te bewijzen
Hier is een van onze favoriete ideeën over tuinontwerp – een kleine kruidenspiraal met minivijver
Verschillende soorten kruiden voor elke zone van de kruidenslak
Basilicum, salie, rozemarijn, oregano, kamille, rue, bieslook – dit zijn slechts enkele van de soorten kruiden die je kunt planten
Plant een grote kruidenslak
Nog steeds een paar erg mooie kruidenspiralen, die je misschien erg leuk vindt
We hopen dat we je hebben geholpen
Veel plezier!