Hundertwasser: zunaj okvirja in naravnost

Hundertwasser: zunaj okvirja in naravnost

V osrčju urejene in puritanske Dunaj je stavba v ostrem nasprotju s konzervativnim in urbanim značajem avstrijske prestolnice. Gre za Hundertwasser House, ki je zanimiva in provokativna kot njen avtor - avstrijski slikar, kipar in arhitekt Friedensreich Hundertwasser je.

"Škandalozno", "ekscentrična", "edinstven" - to je le majhen del določb izvirnega avtorja. Njegovo življenje je kot nadrealističnega filma, v katerem (je bilo njegovo prvotno ime Friedrich Stowasser) sprememba imena rodila, Kraj (Avstrije, Italije in Francije, Maroku, Tunisu, Gibraltarja na Novi Zelandiji), ki ustvarja inovativno Architekturpfilosophie, fanatične okoljske idej, med drugim prepletajo. Njegova skupna portret je lahko raznolik seznam njegovih čudnosti, vključno: da je žival v Hundertwasser, je vijak, ki Hundertwasser ne likanje svojo obleko ... On je zabavno dva različna nogavice (Tukaj si lahko ogledate nekaj drugih eksotičnih živali prijateljev.) in včasih se je pojavil goli pred občinstvom. Ampak, da ne bi zamudili, da je bil Hundertwasser pravi humanist in življenjsko delo na idejo o sožitju med človekom in okoljem.

Hundertwasserhaus je v lasti dunajske skupnosti in je bil zgrajen od leta 1983 do 1985 brez predhodnih risb arhitektov Josefa Krawine in Petra Pelikana. Skupna površina kompleksa je 3556 m2. Obstaja petdeset apartmajev z življenjskim prostorom od 36 do 150m2, pet trgovin, svetovalna soba in trideset sedem garaž. Hundertwasserhaus ima devetnajst teras, katerih skupna površina je več kot sto metrov2, Konzervatorij, 90m2 je položen in ima dve igrišči. Asimetrične konture, keramične plošče in neenakomerne stene so glavni element dekoracije. Tla so nepraktična, valovita, prekrita z barvitimi kamni. Po besedah ​​Hundertwasserja načrtovana arhitektura ni umetnost, ampak spirale in krivine so prava umetnost.

"Kaj morate biti srečni - korak naprej in korak nazaj. Neprekinjeno gibanje. Moja umetnost je tako raznolika, ker je vegetativna. «Ekscentrični umetnik pojasnjuje njegovo delo.
Sveža zelena flora je povsod v Hundertwasserhausu - ne le, da streha pokriva 900 ton zemlje in trave, ampak tudi velike podružnice in cvetoče drevesnice prostorov. Stavba nima enakih oken in jih s pomočjo dvigal čistite le ponoči ob ustavljenem prometu.

"Večina ljudi misli, da so hiše sestavljene iz zidov. . Ampak mislim, da so okna najbolj pomembni, saj dajejo hišo obraz, "pravi Hundertwasser in dodaja:" Tudi če živite pod tujo streho, je storila nekaj njegovih individualnosti Feel za dovoljenje. Ko se prikaže na oknu, morate barvati vse, kar lahko dosežete z roko v roza barvi. Morajo biti jasni mimoidoči, da tam živi osebnost. "

Pravzaprav Hundertwasser ne dobi nobenega denarja za zasnovo stavbe in pravi, da mu je dovolj, da je na tem mestu napovedoval rast nekaj grdega. In kljub kontradiktornemu odnosu dunajskih do stavbe, je ena izmed najbolj iskanih turističnih znamenitosti v avstrijski prestolnici.

Še en kraj na Dunaju si zasluži priznanje, ki ga je okrašil Hundertwasser - Müllverarbetungsanlage. Ne samo, da so stene v svetle barve, ampak je tudi dimnik opremljen z barvitimi slikami Hundertwasserja.

Hundertwasser zapusti številne podobne projekte vile, šol in poslovnih zgradb v Hochlandu, Nemčiji, Italiji in na Novi Zelandiji. Njegov velik projekt v vasi Blumau je simbol harmonije med človekom in naravo. Strehe so pokrite s travo. Hundertwasser je konzervator in prepriča, da je njegova muza narava in bi bil vesel, če ga ljudje imenujejo "čarovnik narave".

Hundertwasser je umrl zaradi srčnega napada na krovu kraljice Elizabete II na poti na Novo Zelandijo, ko je bil star 71 let. Pokopan je bil v svojem posestvu v Novi Zelandiji, kjer je bilo zasajenih 300.000 dreves. Hundertwasser je želel, da bi drevo uspelo na njegovem grobu.

Arhitektura Hundertwasserja

stavba

Hundertwasserhaus

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hunderwasserhaus-Bunt3


Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House obarvajo

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hunderwasserhaus-Bunt2

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hunderwasserhaus-Bunt1


Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Spring Brunnern

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Springbrunnen1

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Fountain

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Fountain strani

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Stopnice

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hundertwasser House Treppe1

Hundertwasser House-Avstrija-Dunaj Hunderwasserhaus stolpec

vas

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf1

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf2

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Village

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf3

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf5

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf7

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf4

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf6

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf8

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava Dorf9

Hundertwasser arhitektura Okolje Narava vas pozimi

kopalnica

Hundertwasser Otok Kawakawa toaletni stolpci

Hundertwasser Otok Kawakawa WC-Säulen1

Hundertwasser Otok Kawakawa WC-Säulen2

Hundertwasser Bathroom1

Hundertwasser 2 kopeli

Hundertwasser 3 kupatila:

Hundertwasser bathrooms4

Hundertwasser 5 Baths:

Hundertwasser 6 kopeli

Ideje Hundertwasserja

Hundertwasser shema okoljskega arhitektura

Hundertwasser okolja arhitektura Shema 1

Umetnost Hundertwasserja

Hundertwasser Friedensreich arhitektura Art Narava galerija

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost Narava obraza

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost narave zeleno mesto

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost Narava Spiral

Friedensreich Hundertwasser

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost okolje

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost OKOLJE1

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost Umwelt2

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost Okoljski različne nogavice

Hundertwasser Friedensreich arhitektura umetnost Eco-drugačen-Socken1

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 21 = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map